MENIU

Apariția misterioasă pe cerul României care a lăsat privitorii cu gura căscată. Ce a fost, de fapt, obiectul luminos

Apariția misterioasă pe cerul României care a lăsat privitorii cu gura căscată. Foto: Captură YouTube

Un obiect strălucitor a fost observat pe cerul României duminică seară târziu. Locuitorii din diverse orașe au filmat ceea ce părea a fi o „minge de foc” care traversa cerul, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare, stârnind curiozitatea multora. 

Obiectul misterios a fost filmat atât în Timișoara, cât și în Craiova, dar și în Brașov.

Primele indicii arată că ar fi putut fi vorba despre un meteorit sau un deșeu spațial. Oamenii care au observat momentul au pus mâna pe telefoane și au filmat „apariția” de pe cer, imaginile fiind postate apoi pe rețelele de socializare.

Cum a ajuns patronul Telegram să aibă peste 100 de copii biologici. Milionarul rus s-a lăudat pe pagina sa de socializare, iar Elon Musk l-a taxat ironic

Mai mult,  zgomotul produs de obiectul misteriors care își făcea drum pe cerul nocturn a creat îngrijorare în rândul locuitorilor din Timișoara.

Cu puțin timp înainte de a pătrunde în spațiul aerian al țării noastre obiectul a fost observat și din Serbia, în special din Belgrad.

Un specialist a oferit câteva explicații, într-o intervenție tv: „Am văzut și eu câteva imagini ale obiectului zburător neidentificabil, care este destul de identificabil, pare un deșeu spațial, ușor căzut de pe orbită, încet încet reintră în atmosferă.

Aceste deșeuri spațiale, care pot fi resturi de satelit, intră controlat sau necontrolat în atmosferă. Se aprind chiar în felul acesta și durează destul de mult să le vedem pe cer.
Într-adevăr, seamănă cu un meteor, dar nu pare un meteor pentru că se deplasează destul de încet și se sparge în diferite bucăți.

PMB a analizat de ce circulă așa de greu autobuzele în București. Ce linie testează cel mai mult nervii călătorilor, cu o viteză medie de 6,46 km/h

Acestea nu sunt atât de periculoase pentru că ard în atmosferă”, a precizat Cătălin Beldea, organizator Astro Show.

În tot acest context al nedumeririlor iscate de apariția acestui obiect pe cerul României a mai apărut o reacție. Într-o postare pe o rețea de socializare, fizicianul Claudiu Tănăselia susține că obiectul misterios ar fi fost un satelit care ar fi reintrat necontrolat în atmosferă.

„Conform datelor furnizate de Space Track (Tracking and Impact Prediction), obiectul văzut în această seară deasupra României a fost un satelit Starlink nefuncțional, care a reintrat necontrolat în atmosferă (Starlink-1196, NORAD ID 45103, lansat în 29 ianuarie 2020)”, scrie fizicianul Tănăselia pe Facebook.

Tacticile perfide prin care hotelierii păcălesc turiștii, la rezervarea vacanțelor: „Doar 2 camere disponibile”