MENIU

Apariție foarte rară: Omo, girafa albă. De ce culoarea îi pune viața în pericol

Girafa alba
<p>Omo, girafa alba</p>
<p>Omo, girafa alba</p>
Girafa alba

Un pui de girafă are ghinionul să sufere de leucism, lipsa pigmentului, ceea ce îi pune viața în pericol. Totuși, animalul filmat în Tanzania zilele trecute a reușit să supraviețuiască 15 luni.

Asociatia Wild Nature Institute a descoperit anul trecut în Parcul National Tarangire din Tanzania o girafă albă. Este a apariție extrem de rară și animalul riscă să fie ținta braconierilor.

"Am fost destul de norocoși să o întâlnim din nou în ianuarie, exact după un an de zile. Suntem încântați că este încă în viață și este bine", a anuntat Wild Nature Institute potrivit Ziare.com.

Un ghid local a botezat girafa albă cu numele Omo, dupa un brand de detergent. Mutația genetică nu este bună pentru animale deoarece nu se mai pot camufla așa cum trebuie.

“Pe celelalte girafe nu pare să le deranjeze diferența de culoare în cazul puiului Omo, îl acceptă printre ele. Primul an de viață e cel mai riscant pentru o girafă din cauza leilor, leoparzilor și hienelor, care le vânează”, a spus unul dintre biologi.

Micuța Omo este și o țintă a braconierilor, girafele fiind vânate pentru carnea lor, iar o girafă albă poate fi și mai expusă uciderii.

Mai multe articole despre:
girafă Tanzania girafe girafă albă