MENIU

Apare o nouă sărbătoare națională în România. Când pică și ce ar trebui să facem în această zi?

Evenimentul se adresează instituțiilor, firmelor și persoanelor

Apare o nouă sărbătoare națională în România, în calendarul anului viitor. Este vorba despre „Ziua de Curățenia Națională”, a cărei lege a trecut de votul din Camera Deputaților și merge la promulgare.

Ziua de Curăţenie Naţională va fi marcată anual în cea de-a treia sâmbătă din luna septembrie. Propunerea legislativă a trecut de Camera Deputaţilor şi va merge la promulgare.

Proiectul legislativ presupune ca instituţiile publice, dar şi firmele private să organizeze acţiuni de curăţare a mediului, de conştientizare, dar şi de educaţie. În plus, toate aceste activităţi pot fi susţinute logistic de stat.

Ziua de Curăţenie Naţională va pune accent şi pe colectarea selectivă a deşeurilor. Şi asta pentru că cele mai recente date arată că reciclăm cel mai puţin gunoi din UE. Începând de anul viitor, se va introduce și colectarea deseurilor textile, autoritățile având obligația de a asigura infrastructura necesară pentru acest proces.

Preşedintele Asociației Române pentru Reutilizare şi Reciclare Textile (ARETEX) a subliniat că, deşi există deja initiative comerciale şi caritabile pentru colectarea textilelor, unele oraşe au instalat containere speciale pentru haine.

Mai multe articole despre:
sarbatoare aationala noua din 2025 ziua curateniei