MENIU

Apărătorii Azovstal, sfidători către ruși: „Rezistăm, facem eforturi supraomenești. Victoria va fi a noastră!” - VIDEO

Război Ucraina - Luptătorii din subsolurile Azovstal, mesaj sfidător către rușii care bombardează
Război Ucraina - Luptătorii din subsolurile Azovstal, mesaj sfidător către rușii care bombardează

Un nou mesaj a fost transmis de cei care rezistă supraomenește în Azovstal. Combinatul din Mariupol - ultima redută ucraineană din orașul-port, din nou bombardat de ruși.

Un nou mesaj vine de la cei din combinatul Azovstal, ultima redută ucraineană din Mariupol. Pușcașii marini și cei din batalionul Azov, rămași în subsolurile combinatului, sunt bombardați permanent de ruși.

Comandantul grănicerilor-apărători ai „Azovstal” Valery Paditel a înregistrat un mesaj video în care spune că „situația este foarte grea. Rezistăm, facem eforturi supraomenești. Dar continuăm să ne apărăm pământul. Victoria va fi a noastră!”, scrie Unian.net.

În subsolurile din Azovstal se mai află circa 1.000 de luptători ucraineni - pușcași marini și ce idin batalionul Azov. Mulți dintre ei sunt grav răniți. Încercările de eliberare nu au avut șanse în fața rușilor și a lui Vladimir Putin, către care președintele Zelenski a lansat o cerere de negociere pentru salvarea lor. Asaltul a început și mai puternic după ultimele evacuări ale civililor, de duminică seară.

Șeful detașamentului de frontieră Donețk, Valery Paditel, a transmis un mesaj în care anunță că vor continua să apere Mariupol, indiferent cât de grele sunt condițiile.

Videoclipul a fost publicat de serviciul de presă al serviciului Dezhprikodon.

„Forțele de apărare ale Mariupolului continuă să apere orașul martir. Grănicerii detașamentului de frontieră Donețk, grănicerii detașamentului de marină, frații din Forțele Armate ale Ucrainei, Poliția Națională, Garda Națională, continuă să își facă datoria. Da, suntem în condiții foarte grele. Este supraomenesc. Împreună, continuăm să ne apărăm pământul", a spus el într-un mesaj video.

El a mai spus că „apărătorii orașului văd ce face conducerea militaro-politică a statului și înțeleg că nu au fost uitați. Știm că nu am fost uitați”.

„Asigurăm pe toată lumea: datoria noastră este să protejăm țara, să-i restabilim integritatea, să facem totul. Adevărul este de partea noastră. Credința este de partea noastră. Dumnezeu este de partea noastră. Victoria va veni. Slavă Ucrainei", a mai spus acesta.

Rușii au continuat și astăzi, în ziua paradei de la Moscova de 9 mai, să bombardeze Azovstal și să  blocheze zona uzinei cu artilerie, tancuri.

Oficialii militari nu excllud reluarea bombardamentelor mai puternice cu rază lungă de acțiune Tu-22M3”, a declarat, luni, și Oleksandr Motuzyanyk, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.