MENIU

Apa îmbuteliată, un lux. Schimbările pregătite de Guvern

Un proiect al Guvernului arată că pe toate sticlele îmbuteliate va trebui să existe un timbru special.  Aceste modificări vor duce la creşterea preţului. 

Pe toate sticlele de apă cumpărate din comerț va trebui să regăsim un timbru special, iar comercializarea apelor de izvor va trece prin formalități similare celor pentru apele minerale,  potrivit Proiectului Legii resurselor hidrominerale, pus în dezbatere de Ministerul Economiei, notează avocatnet.ro

Toate obligațiile ce vor fi impuse celor care exploatează și vând ape minerale, de izvor sau de masă vor putea duce, într-un final, la creșterea prețului pentru cumpărător.

Unele dintre prevederile proiectului vor putea duce, într-un final, la scumpirea apelor pe care le cumpărăm din magazine.  

Proiectul de lege în dezbatere va impune, cu titlu general, adică pentru toate tipurile de ape comercializate, timbrarea fiecărui recipient în care se vinde apa. Altfel spus, vom regăsi un timbru pe fiecare sticlă, cutie sau alt gen de recipient în care se vinde apă de consum. "Comercializarea produselor hidrominerale care fac obiectul prezentei legi, se va face doar după marcarea individuală de identificare, realizată cu timbre autoadezive", scrie în proiect.

VEZI PROIECTUL AICI.

Mai multe articole despre:
apa îmbuteliată apa timbru proiect guvern