MENIU

Anunţul şocant al cercetătorilor: în ce ţară va avea loc următorul seism catastrofal

Cutremur

În ciuda fapului că este aproape imposibil să prezici locul şi magnitudinea următorului cutremur, zonele în care activitatea seismică constantă se întâlneşte cu slaba dezvoltare şi sărăcia sunt, spun experţii cele mai expuse dezastrelor. Aceştia au identificat cele mai periculoase zone, în care se pot produce seisme puternice!

După cutremurul devastator din Nepal, experţii seismologi au emis avertismente pentru alte regiuni din zona Asiei care se află în pericol direct de a suferi consecinţe la fel de catastrofale în cazul unui seism puternic. Hari Kumar, coordonatorul regional pentru zona Asiei de Sud al Geo Hazards International, o companie non guvernamentală care vrea să reducă riscurile cutremurelor în ţările aflate în curs de dezvoltare, explică pentru TIME: "În mai multe zone, riscul seismic ridicat se împleteşte cu construcţiile instabile". Expertul avertizează faptul că şi alte oraşe din Nepal, altele din India, Pakistan şi Bhutan se află în pericol de a suferi aceleaşi efecte ale unui seism puternic.

Brian Tucker, preşedintele GeoHazards, susţine că SUA, Noua Zeelandă, Japonia, Turcia -în special Istanbul- şi Chile sunt ţări cu risc seismic foarte ridicat, dar au luat măsuri pentru a construi clădiri şi a educa populaţia pentru a micşora pericolul unui seism devastator.

"Zonele în care te cutremuri să te gândeşti la un cutremur sunt Teheran, în Iran, Karachi, în Pakistan, Padang, în Indonezia şi Lima, Peru", a explicat expertul revistei TIME. "Dacă mi-aţi cere să pun un pariu referitor la următorul cutremur puternic, cea mai mare probabilitate ar fi în largul coastelor Sumatrei".