MENIU

Anunțul pe care îl așteptau toți utilizatorii de internet. Modificare majoră la Google

Schimbări majore la browserul Google. Foto/Profimedia

Compania americană Google a anunțat introducerea unei noi secțiuni în meniul de setări al browserului pentru internet, Chrome.

Google a anunțat adăugarea secțiunii Browser Health în meniul Settings al Chrome. Noua secțiune va include instrumente pentru diagnosticarea problemelor care duc la încetinirea navigării.

Browser Health va conține un tab de Performanță cu indicatori relevanți, alături de secțiuni pentru economisirea bateriei (battery saver) și a memoriei (memory saver), optimizând astfel consumul de resurse al browser-ului, scrie Android Central.

 

Browser Health este testată în versiunea Chrome Canary

 

De exemplu, utilizatorii vor putea determina mai ușor limitele PC-ului în privința numărului de tab-uri Chrome deschise, fără a întâmpina încetiniri semnificative. În caz de performanță redusă, secțiunea Browser Health va oferi informații utile și măsuri corective, precum activarea funcției memory saver. Pentru cei preocupați de economisirea bateriei în timpul deplasărilor, opțiunea battery saver va extinde autonomia dispozitivului, deși va afecta ușor performanța.

Această inițiativă a Google vine ca răspuns la inovațiile aduse de rivalul Microsoft Edge, care oferă deja hub-ul Browser Essentials pentru monitorizarea stării de funcționare a browser-ului. Adăugarea secțiunii Browser Health coincide cu introducerea unor funcții noi, precum integrarea Gemini, care, deși nu sunt esențiale pentru utilizatorii obișnuiți, cresc consumul de memorie și procesor.

În prezent, secțiunea Browser Health este testată în versiunea Chrome Canary și va fi inclusă în versiunea oficială de Chrome într-o actualizare viitoare. Google nu a oferit încă un calendar precis pentru lansarea oficială.