MENIU

Anunț pentru profesori! Ministrul Investițiilor a anunțat când se vor da primele de 1.500 de lei

Vești excelente pentru cadrele didactice! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat că profesorii vor primi primele de 1.500 de lei în luna octombrie. Acesta a precizat că a semnat deja ordinul de ministru necesar pentru acordarea acestor beneficii. În plus, personalul nedidactic va beneficia de o primă de 500 de lei.

Vești bune pentru profesorii din România

În cadrul unei declarații făcute miercuri, după ședința de Guvern, ministrul Câciu a fost întrebat dacă primele pentru cadrele didactice vor fi plătite la termen. „Pentru prima didactică, da, în luna octombrie. Deja am semnat ordinul de ministru. Așteptăm în luna septembrie până la final să ne vină listele cu beneficiari de la Ministerul Educaţiei. Prima didactică se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut, 1.500 de lei, precum şi prima pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei. La finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor primi aceste sume”, a explicat ministrul.

Valoarea primei didactice rămâne aceeași ca și anul trecut, respectiv 1.500 de lei, iar personalul nedidactic va primi 500 de lei. Adrian Câciu a subliniat că până la finalul lunii octombrie sumele vor fi virate către toți beneficiarii din sistemul educațional.