MENIU

Anunț neașteptat. În plin război, Ucraina va exporta energie electrică în România

Ucraina va exporta energie electrică în România. Foto/Profimedia

Anunț cel puțin surprinzător de la Kiev. Ucraina va exporta energie electrică în România. Ukrenergo a precizat că exporturile de energie electrică vor avea loc doar în perioada de activitate maximă a parcurilor fotovoltaice. În ultima perioadă, consumurile de energie electrică în Ucraina au scăzut, ceea ce permite reluarea exporturilor de energie ale acestei țări.

O companie din Ucraina a anunțat că va exporta energie electrică în România, în Ungaria și în Republica Moldova, începând cu data de 25 august 2024.

Anunțul a fost făcut de compania Ukrenergo, a anunțat site-ul Deschide.md la data de 23 august 2024. Ukrenergo a precizat că exporturile de energie electrică vor avea loc doar în perioada de activitate maximă a parcurilor fotovoltaice.

În ultima perioadă, consumurile de energie electrică în Ucraina au scăzut, ceea ce permite reluarea exporturilor de energie ale acestei țări.

”Deja mâine va fi organizată licitația privind accesul către nodurile transfrontaliere cu direcția spre România, Ungaria și R. Moldova. Acest lucru va permite evitarea unor restricții pentru producătorii ucraineni de energie”, a precizat compania Ukrenergo.

Posibilitatea Ucrainei de a relua exporturile de energie electrică este oarecum neașteptată în condițiile în care, de-a lungul actualului război, Rusia a atacat și a avariat grav infrastructura energetică a Ucrainei.

Mai multe articole despre:
ucraina export energie electrica romania