MENIU

Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Marţi, temperatura scade uşor dar maximele termice ale zilei tot trec de 30 de grade în vestul, sudul şi local în centrul ţării până la 35-36 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură umezeală se va situa, local, în jurul pragului critic de 80 de unităţi în regiunile sudice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensficări de scurtă durată ale vântului, posibil şi cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, mai ales după-amiaza, pe arii restrânse în special în zona deluroasă şi montană din sudul şi centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în sud-vestul Olteniei.

Vremea în Bucureşti

În capitală, dimineata 21...22 de grade. După-amiaza indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Maxima zilei: 31...33 de grade Celsius 

Vremea la munte

Deşi vremea se va ameliora faţã de luni, vor mai fi manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice , îndeosebi dupã-amiaza cind  pe arii restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi cãderi de grindinã. La amiaza vor fi 23 grade la Păltiniş, 24 la Predeal, 21 la  Semenic, 22  la Sinaia 1500, 30 grade la Arieşeni şi 18 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

Vremea la mare

Vremea se va rãcori. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 31 de grade. La orele amiezei, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi, izolat, pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în prima parte a zilei când, izolat, vor fi condiţii de averse şi descãrcãri electrice. Vântul va avea unele intensificãri în prima parte a zilei. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Miercuri, temperatura creşte din nou, vremea va deveni caniculară în regiunile vestice, sudice şi local în cele centrale, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Oltenia. După amiaza, în zona de munte vor fi unele înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice.

În capitală, vremea se încălzeşte iar disconfortul termic se accentuează, 19-21 de grade dimineata şi în jur de 35 de grade la amiaza.

Joi, vremea va deveni caniculară, cu precădere în zonele joase din vestul, sudul şi centrul ţării, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în toaă ţara şi de 35 de grade în vest, sud si centru până la 39 de grade la Timişoara. După-amiaza, vor fi unele înnorări şi izolat posibile averse şi descărcări electrice.

În Bucureşti, vremea va deveni caniculară şi disconfortul termic va fi accentuat. Maxima se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20...22 de grade. 

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă dar în zonele de deal şi de munte sunt şi fenomene de instabilitate după amiaza. Maximele zilei, iî limite normale pentru această dată, sunt între 26 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade la Deva şi Alba Iulia.

În sud, vremea se mai răcoreşte faţă de zilele trecute, maximele sunt în general între 30 si 34 de grade dar în sud-vestul Olteniei tot mai ajung la 35-36 de grade. Vor fi averse asociate cu descarcari electrice, vint, izolat vijelii si grindina in nordul zonei.

În Dobrogea, vreme predominant însorită, maxime puţin mai mici decât ieri: 31 de grade la Tulcea si 30 la Constanta.

În Moldova, instabilitatea atmosferică se reduce, pe arii restrinse cel mai probabil la deal si la munte se aşteaptă averse în special după-amiaza. Maximele sunt în apropierea normelor, de la 24 de grade la Suceava pâma la 30 de grade la Galaţi.

Mai multe articole despre:
meteo vremea vremea joi vremea marţi vremea miercuri