MENIU

ANUL DECISIV când s-a creat Statul Paralel și a început "nebunia cu arestările". Udrea, dezvăluiri exclusive despre dosarele RAFO și Microsoft - VIDEO

Elena Udrea / Foto: Inquam Photos

După 2010 s-a creat acest Statul Paralel, acest sistem ocult. Puterea era atunci la Servicii și la DNA, a afirmat Elena Udrea în cel mai recent interviu oferit Ancăi Alexandrescu, moderatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS. Ea a arătat că "nebunia adevărată a început după anul 2014, atunci când au început și arestările" și a făcut noi dezvăluiri despre dosarele RAFO și Microsoft. Udrea a precizat, pe de altă parte, că dacă va ieși Laura Codruța Kovesi, care deține în prezent funcția de procuror-șef al Parchetului European, președinte în anul 2024 "toți vor avea misiuni".

Anca Alexandrescu: Deci asta a fost conditia, sa se rupa de Traian Basescu si au fost curatati?

UDREA: Sigur ca da. Nu cred ca-i mai interesa ce face Basescu, cat ca mai departe sa aiba un proiect politic care sa fie viabil. Au vazut ca Maior isi dorea sa castige PSD-ul, normal. In 2014 isi dorea sa castige Ponta. In schimb, Statul Paralel, binomul, trinomul - ca as baga si Inalta Curte, plus ICCJ. Partenera de baza a lui Kovesi si Coldea, era Livia Stanciu de la Inalta Curte. Ei voiau un proiect castigator dupa 2014. PNL n-ar fi castigat in fata PSD-ului, aveau nevoie ca PNL si PDL sa faca un proiect de dreapta impreuna. Nu spun ca e rau, comentez de ce unii au fost scapati pe parcurs iar altii, desi exista denunturi la adresa tuturor, ... daca eu sunt condamnata pentru ca am finantat campaniile politice ale partidului din 2009, n-ar trebui ca toata lumea care a finantat partide sau doar unii?

Ca doar nu-si imagineaza nimeni ca aceste partide s-au finantat doar cu banii adusi prin mine la partid. Mi-am asumat, da, am adus.

Anca Alexandrescu: Mi-ati sugerat ca dosarele s-au facut la comanda politica...

UDREA: Unele s-au inchis la comanda politica, altele au mers cu abuzul pana la capat.

Anca Alexandrescu: Cum au aparut acele unitati de elita, de exemplu cea de la Prahova? Si dvs ati avut de a face cu procurorul Mihaela Iorga Moraru, au fost mutate niste dosare, au fost niste personaje protejate, altele acuzate. Atunci a aparut dosarul lui Crin Antonescu.

UDREA: Care s-a retras si dansul la timp, fara nicio problema.

Anca Alexandrescu: Cum functionau lucrurile? Am facut o emisiune cu mafia gunoaielor in care aparea dl Budeanu... Au fost niste dosare... Niste personaje care apareau acolo, au fost scapate pentru ca au dat despre Crin Antonescu. Cum functiona mecanismul? Aveati cunostinta?

UDREA: Ele s-au intamplat mai tarziu. Ele au inceput in 2010, povestea cu dosarela comanda .. Si inainte exista Macovei, care scria rapoartele MCV si zicea: <<In Romania, acolo trebuie sa duceti pana la capat procesele pe care le aveti de mare coruptie>> Era un proces de mare coruptie al lui Nastase. Practic, se punea presiune asupra judecatorilor - <<Daca nu faceti asta, aveti raport MCV negativ si vi se intampla ceva rau in UE>>. Azi nu-i mai intereseaza cu fondurile, daca le mai primim sau nu le mai primim. La vremea aia conta. Se punea presiune asa pe judecatori si pe procurori. Dupa 2010, s-a creat acest sistem. Ei s-au pregatit. Eu asociez si cu deepstate-ul din SUA, s-a creat sistem al Statului Paralel, in care au inceput sa fie adunati oameni.

Era binomul Coldea-Kovesi si multi altii. Sefii de insitutiii importante. ANI, Inalta Curte, curtile de apel, justitia, Serviciile, Armata, Politia.

Anca Alexandrescu: ANI a fost folosita, Horia Georgescu a fost folosit in aceasta lupta si apoi executat?

UDREA: Horia Georgescu, e un episod trait de mine cu el si cu Maior, din campania electorala. Trebuiau sa faca cercetari referitoare la un dosar de incompatibilitate al dl candidat Iohannis si a iesit un iures. Da, ANI era folosit. Acum i s-a spus sa nu faca acel demers juridic in care sa vada ce se intampla cu dosarul de nu se judeca.

Anca Alexandrescu: Adica l-a oprit>Da exista aceste unitati de elita, cel mai cunoscut e cel de la Prahova, cu Onea Portocala...

Udrea: Sa ajung acolo. Deci spuneam ca Statul Paralel a ponit, s-a construit ca structura dupa alegerile din 2009, in 2010. Atunci au inceput ei sa-si aleaga oamenii. Oamenii sunt lasi si tradatori. De a ramane intr-o functie, treceau cu cel la care era puterea, puterea era la servicii si la DNA. La SRI si DNA. Unitatile de elita au fost construite din procurori care in teritoriu, ca la Ploiesti, aveau si apetenta si dorinta de a face. Nu orice procuror vrea sa intre, sa profeseze in felul asta abuziv, cu santaj.

Declarațiile complete ale Elenei Udrea în interviul de mai jos: