MENIU

Antibioticele naturale din bucătăria ta

Trăind într-un mediu poluat ne expunem unor serioase probleme ce ne pot afecta sănătatea. În jurul nostru există o sumedenie de microbi şi agenţi bacterieni de care, uneori, este bine să ne ferim. Problema devine mai interesantă cu atât mai mult cu cât nu mai trebuie să te repezi la cutia cu medicamente, ci doar să cauţi prin cămară comorile naturii, scrie apropotv.ro.

Usturoiul

De ani de zile, usturoiul a ocupat primul loc în topul agenţilor curativi. Usturoiul are un efect miraculos asupra problemelor respiratorii, răcelii, temperaturii, ect. Are proprietăţi terapeutice ce fac foarte bine organismului.

Alicina din usturoi este o substanţă antimicrobiană ce acţionează ca un antibiotic natural. Această substanţă este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit. Nicio altă plantă medicinală nu a atins multiplele beneficii precum usturoiul.

Ghimbirul

De peste două mii de ani, ghimbirul a fost unul dintre principalele ingrediente folosite în medicina alternativă. Asta pentru că constituenţii excepţionali din ghimbir - shogaol, zingeron şi gingerol, ăşi fac treaba ca agenţi antiinflamatori şi antibacterieni. Constituenţii au abilitatea de a ne ajuta la eliminarea mucusului, prevenind astfel problemele gastrointestinale sau respiratorii. Consumul regulat de ghimbir ajută la eliminarea stărilor de oboseală, ajută circulaţiei, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ajută sistemului imunitar, comabte cancerul, acţionează ca analgezic, etc.

Mierea

Mierea a fost folosită dintotdeauna ca un antibiotic natural în tratarea diverselor afecţiuni sau boli. Datorită proprietăţilor antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, enzimelor antibacteriene, mierea previne multiplicarea şi dezvoltarea anumitor bacterii. Potrivit unor cercetări recente, albinele includ un factor proteic cunoscut sub numele de defensin-1 în miere.

Ceaiul verde

Bogat în EGCG (epigallocatechin gallate), ceaiul verde este un alt antibiotic natural ce oferă numeroase beneficii favorabile organismului. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajută la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile.

Cercetători de la Universitatea Northwestern spun că polifenolii din ceaiul verde dizolvaţi în apă cu puţină sare pot produce elemente antiobiotice non-toxice. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
miere Antibiotice usturoi antibiotice naturale