MENIU

ANPC ia măsuri după ce 15 turiști au ajuns la spital. Incidentul a pornit de la un sirop băut într-un hotel din Mamaia - VIDEO

În urma incidentului de la Mamaia, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dispus măsuri drastice la Hotelul Hefaistos. La data de 31 iulie, mai multe persoane au solicitat ajutorul medical după ce au manifestat simptome de îmbolnăvire, iar autoritățile au intervenit rapid pentru a investiga cauza problemei.

Măsuri de urgență și controale

După ce 15 turiști au ajuns la spital cu simptome severe precum vărsături și diaree, ANPC și Direcția de Sănătate Publică (DSP) au demarat controale amănunțite. Conform primelor informații, problema ar fi fost legată de un sirop destinat preparării sucurilor, care ar fi fost păstrat la o temperatură necorespunzătoare, peste 20 de grade Celsius, în loc să fie refrigerat.

În urma verificărilor, ANPC a aplicat o amendă de 15.000 de lei hotelului Hefaistos pentru multiple nereguli constatate. De asemenea, autoritatea a dispus închiderea temporară a blocului alimentar, a șase camere din hotel și a locului de joacă pentru copii.

Ce au transmis autoritățile

Cristina Schipor, directoarea DSP Constanța, a explicat situația într-un interviu acordat pentru Ziua de Constanța: „Aseară am fost notificați de Serviciul de Ambulanță despre 15 cazuri de posibile toxiinfecții alimentare la un hotel din Mamaia. Din acești pacienți, doar un copil a rămas internat, dar și acesta a fost externat în dimineața următoare. Medicul de urgență a realizat triajul la fața locului și a prescris tratamentele necesare. Echipajul nostru de control a prelevat probe de la alimente și apă, iar astăzi am prelevat probe de la personalul bucătăriei. Vreau să menționez că hotelul servește doar micul dejun. Ancheta este în curs de desfășurare și așteptăm rezultatele”, a precizat aceasta.

Incidentul de la Hotelul Hefaistos evidențiază importanța respectării standardelor de igienă și siguranță alimentară, în special în sezonul estival, când numărul turiștilor crește considerabil. Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale incidentului și să ia măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de probleme în viitor.