MENIU

ANPC a găsit dezastru în grădinițe din toată țara. Gândaci, mâncare stricata, instalații defecte

Jumătate dintre instituțiile controlate vor avea probleme

Situație alarmantă în grădinițe din întreaga țară. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat peste 450 de instituții şi au găsit probleme grave în mai mult de jumătate dintre ele. Este vorba despre gândaci în zona bucătăriilor și sălilor de mese, frigidere insalubre sau instalaţii electrice neizolate.

Reprezentanţii ANPC au anunţat, vineri, că în perioada 2 – 13 septembrie, au făcut un control la grădiniţe cu program prelungit, particulare şi de stat, din toată ţara.

Au fost controlate 456 grădiniţe cu program prelungit care prestau servicii de cazare, la 263 dintre acestea constatându-se nereguli, iar, din 401 grădiniţe verificate care prestau servicii de alimentaţie, la 219 au fost înregistrate deficienţe.

ată ţara şi au găsit nereguli în mai mult de jumătate dintre ele. Printre problemele găsite de echipele de control au fost prezenţa gândacilor în zona de alimentaţie, echipamente de gătire neigienizate, spaţii frigorifice cu depuneri de praf şi rugină, instalaţii electrice neizolate, zone de igrasie şi vopsea exfoliată, echipamente de joacă stricate. Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 900.000 de lei.

“Este de neconceput ca locurile unde copiii noştri îşi petrec primii ani de formare să nu ofere siguranţa şi condiţiile esenţiale pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Fiecare copil merită să fie protejat şi îngrijit într-un mediu curat, sigur şi conform normelor legale. În calitate de părinţi şi nu numai, avem datoria de a veghea ca aceste standarde să fie respectate fără excepţie. ANPC îşi va continua eforturile de a se asigura că cei mai vulnerabili dintre noi – copiii – primesc grija şi atenţia cuvenită. Nu ne putem permite compromisuri atunci când vine vorba de viitorul lor” – a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

Grădiniță privată din Sectorul 2, propusă pentru închidere. Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Mai multe articole despre:
anpc gradinite razie mancare stricata contraole amenzi