MENIU

Angela Merkel EXCLUDE vaccinarea obligatorie, chiar dacă varianta Delta COVID-19 e deja răspândită în Germania

Angela Merkel EXCLUDE vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 Foto: FAZ.net

Cancelarul german Angela Merkel respinge orice formă de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de Merkel în pofida iminenței celui de-al patrulea val pandemic, în condițiile în care varianta Delta a devenit predominantă în urmă cu două săptămâni.

„Nu intenționăm să mergem pe acest drum", a anunțat Angela Merkel, marți, într-o conferință de presă. Precizarea vine după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat vaccinarea obligatorie în cazul angajaților din Sănătate.

„Nu va exista o vaccinare obligatorie", a precizat Merkel în cadrul vizitei făcute la Institutul Robert Koch (RKI) din Berlin, potrivit FAZ.net.

În urma accelerării infectărilor din Germania în ultimele săptămâni, Merkel face din nou apel pentru ca oamenii să se vaccineze.

„Cu cât suntem mai mulți vaccinați, cu atât vom fi mai liberi din nou”, a mai declarat Merkel.

„Pandemia ne-a arătat, tuturor, că toți suntem vulnerabili și depindem unul de celălalt", a mai spus cancelarul german, care a adăugat, pentru cei care sunt nehotărâți să se vaccineze: „O vaccinare nu numai că te protejează pe tine, dar îi protejează și pe cei apropiați”.

Situația epidemiologică din Germania nu este prea bună, după ce la sfârșitul lunii s-a anunțat că varianta Delta se răspândește rapid. În medie, în ultima perioadă, infectările zilnice sunt în jur de 550-570 de cazuri iar decesele până în 10. Până marți, în Germania au fost raportate 3,7 milioane de cazuri confirmate COVID-19, dintre care 91.774 au murit. În același timp, 3,6 de milioane de germani s-au vindecat după COVID-19.