MENIU

Angajații Complexului Energetic Oltenia se grăbesc să se pensioneze înainte de marea recalculare

Angajații Complexului Energetic Oltenia se grăbesc să se pensioneze înainte de marea recalculare

Angajații Complexului Energetic Oltenia se grăbesc să se pensioneze! Speriați că vor pierde o sumă considerabilă de la 1 septembrie, atunci când va intra în vigoare noua lege, minerii și energeticienii isi depun dosarele în vederea pensionării pe bandă rulantă. Angajații sunt încurajați și de sindicaliști care susțin că instituția se află în faliment. 

Minerii și energeticienii caută soluții pentru a evita reducerea masivă a pensiilor personalului care va ieși din sistem din toamnă. Astfel, sindicaliștii din cadrul companiei susțin că entitatea energetică s-ar putea confrunta cu o avalanșă de solicitări în vederea ieșirii din activitate.

„Va fi un val de pensionari cei care indeplinesc conditiile, in aceste luni, iulie august sa iasa pe legea 263 si nu pe noua lege a pensiilor” a spus Manu Tomescu, lider de sindicat.

„Vor avea de pierdut asta e adevarul, daca noi am castigat legea 197 unii vor sa mai stea dar vor avea de pierdut, vorbim de aparatul productiv. Eu le am recomandat sa iasa la pensie si cei din birouri dar ei viseaza ca raman pe functii la infinit”, a spus Constantin Crețan, sindicalist.

Prin noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie, minerii Și energeticienii pierd beneficiile actuale, date de recunoașterea condițiilor grele de muncă în care lucrează. În bani, acest lucru înseamnă că angajații CE Oltenia vor pierde în jur de 1700 de lei la pensie. 

Vești proaste pentru pescari. Noua lege a pescuitului dublează amenzile și prevede chiar și închisoare, în unele cazuri