Angajații CFR vor primi salarii mai mari de la 1 decembrie. Anunțul companiei feroviare
Angajații CFR vor primi salarii mai mari cu 6% de la 1 decembrie. Și valoarea tichetelor de masă crește cu 10 lei din această lună. Nu este singura majorare de care au beneficiat angajații CFR anul acesta. În total, salariul a crescut cu 16%.
„Angajații CFR SA încheie anul 2022 cu o creștere salarială cu 16%! Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, și creșterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON!”, informează compania într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sursei citate, salariaţii companiei au beneficiat de prima creştere salarială a acestui an începând cu 1 iunie 2022, când s-a acordat o majorare cu 10% a salariilor de bază iar valoarea unui tichet de masă a crescut de la 15 lei la 20 de lei.
Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masă de la 15 lei, la 30 de de lei.
Compania menţionează că în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020.
La începutul lunii octombrie, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, anunța că și biletele de tren s-ar putea scumpi din 2023, dacă inflaţia va creşte foarte mult şi în funcţie de subvenţia pe care compania o va primi în bugetul viitor.
,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea", a afirmat directorul general al CFR Călători.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" - SA oferă tuturor operatorilor feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcţională, eficientă şi ecologică pe care călătorii şi mărfurile se deplasează sigur, în orice anotimp, zi şi noapte, indiferent de condiţiile meteorologice, conform orariilor stabilite, precizează sursa.