MENIU

Angajații carierelor Jilț - PROTEST spontan declanșat de accidentul tragic în care 3 mineri au murit

Accident la mina Jilţ Sud. Tancheta răsturnată ar fi rămas fără frâne: 3 morți

Minerii din carierele Jilț Nord și Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia au oprit lucrul luni dimineață. De la primul schimb, la cele 2 cariere nu se mai desfășoară niciun fel de activități, iar minerii cer ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să vină la Mătăsari. După câteva ore, minerii de la Jilț au renunțat la protest și au revenit la muncă.

Decizia protestului de lulni dimineață a fost una spontană, însă motivată de lipsa de măsuri convingătoare, după accidentul grav produs la Cariera Jilț Sud și în care au murit trei persoane, după cum au precizat ortacii, potrivit Gazeta de Sud.

Nemulțumirile sunt majore cu privire la condițiile de lucru din minerit. Oamenii spun că, dacă nici acum nu vor exista schimbări substanțiale, vor mai exista accidente de muncă și decese la Complexul Energetic Oltenia.

Minerii de la Jilț au renunțat la protest și au revenit la muncă, anunță pandurul.ro

La Mătăsari au fost trei zile de doliu, iar organele abilitate își continuă anchetele. În prima ședința de Guvern din această săptămână, premierul așteaptă raportul cu privire la cele întâmplate în cariera CEO.

Potrivit ITM Gorj a avut mai multe ieșiri publice în care a spus că în ultimii 3 ani au avut loc 49 de accidente cu incapacitate de muncă și alte 4 mortale.

Încă două cazuri în care alți doi salariați au murit în timpul programului de lucru, făcând infarct, nu au fost catalogate ca fiind accidente de muncă.

De asemenea, în a doua zi după accidentul de marți, 17 ianuarie, de la Jilț Sud, altă echipă de mineri a avut de suferit. Un salariat a căzut din tanchetă, fiind rănit, iar evenimentul nu s-a raportat, potrivit Gorjeanul.