MENIU

Angajatele unei Direcții Sanitar-Veterinare, terorizate de șef pentru că n-a avizat contracte pentru firme de partid

Angajatele și-au înregistrat șeful și l-au denunțat la DNA

2 angajate ale Direcției sanitar-veterinare și siguranța alimentelor Botoșani și-au reclamat șeful la DNA, după ce le-ar fi terorizat pentru că n-ar fi avizat o licitație în urma cărora o firmă de partid să câștige un contract de peste jumătate de milion de euro.

Una dintre femei, care era șefa Serviciului economic și administrativ din DSVSA și membră în comisia de evaluare, le-a declarat anchetatorilor că șeful ei ar fi încercat să o convingă să "ajute" una dintre cele 2 firmele participante la licitație promițându-i, în schimb, postul de director economic.

Pentru că nu a reușit să o convingă, șeful Direcției sanitar-veterinare a început să facă presiuni asupra subordonate sale, dar și asupra consilierei responsabile de achiziții, moment în care cele 2 au decis să înregistreze discuțiile cu telefonul mobil, potivit Realitatea Plus.

După ce firma recomandată de director a pierdut licitația, atitudinea acestuia a devenit și mai ostilă și chiar a încercat să anularea licitației, iar angajatele luate in vizor au primit inclusiv calificative profesionale foarte slabe.

În urma denunțurilor făcute la DNA de angajata terorizată de șeful ei, procurorii anticorupție l-au pus sub acuzare pe șeful DNSVSA Botoșani pentru abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual, iar în mai 2022 a fost plasat sub control judiciar.

 

Mai multe articole despre:
ANSVSA Botosani dna ansvsa scnadal licitatie