MENIU

Andrei Baciu vorbește despre criza de vaccinuri care ar putea să afecteze România: "Limitarea e valabilă următoarele săptămâni"

Vaccin anti-coronavirus

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunță faptul că România nu va fi nici ea ocolită de o eventuală criză de vaccinuri, însă aceasta s-ar putea rezolva în timp scurt deoarece producția va începe să crească în timp. În plus, România va avea în curând și acces la vaccinul produs de AstraZeneca.

Andrei Baciu a vorbit despre posibila lipsă de vaccinuri ce ar putea să afecteze și România în următoarele săptămâni:

”Sigur, vaccinarea se desfășoară în funcție de numărul de vaccinuri pe care le primim, pe care, de fapt, Uniunea Europeană le primește și le distribuie proporțional fiecărui stat membru. Aceasta este cea mai mare problemă, nu numai în România, la nivel european, la nivel global, discuțiile sunt în jurul acestui subiect. Însă, ca orizont de timp, să știți că această limitare mai mare pe care o avem acum este valabilă pentru următoarele săptămâni, pentru că, ușor, ușor, capacitatea de producție crește, astfel încât de exemplu pentru următoarele 2 luni, până la sfârșitul lunii martie ne așteptăm să primim în jur de 2.500.000 de doze de la Biontech/Pfizer și peste 400.000 de doze de la Moderna - cele două vaccinuri aprobate.

Suplimentar, se așteaptă și aprobarea vaccinului de la AstraZeneca, undeva la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie cel mai târziu. Și de acolo putem să primim tranșe suplimentare. Deci vedem că sunt doze și volume semnificative care vin.” - a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Mai multe articole despre:
andrei baciu vaccin anti-coronavirus