MENIU

Andrei Baciu, anunț despre evenimentele-pilot în pandemie pentru revenirea la normalitate - Ce trebuie să facă participanții

Mesajul lui Andrei Baciu înainte de evenimentele-pilot în pandemie pentru revenirea la normalitate

Medicul Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului ce coordonează campania de vaccinare, a anunțat că prin evenimentele-pilot organizate în acest sfârșit de săptămână se verifică riscul de infectare COVID-19 după adunarea mai multor persoane, chiar dacă sunt vaccinate. 

Secretarul de stat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că în acest fel se urmărește să se testeze normalitatea.

„Ne dorim să ştim care sunt riscurile de infectare după astfel de întâlniri, în spaţii închise, unde participă mulţi oameni vaccinaţi cu schema complete”, a scris într-un mesaj postat pe Facebook.

Astăzi şi mâine testăm normalitatea! Vor fi două zile în care putem merge la operă sau la teatru. Ne dorim ca după aceste evenimente să ştim care sunt riscurile de infectare cu SARS-CoV2 după astfel de întâlniri, în spaţii închise, unde participă mulţi oameni vaccinaţi cu schema completă. Concluziile pe care le vom trage după aceste evenimente ne vor ajuta să punem pe hârtie reguli clare pentru spectacolele care vor urma. Artişti, organizatori, spectatori, cu toţii ne dorim să participăm la spectacole”, mai scrie Baciu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, organizarea şi desfăşurarea a patru evenimente pilot în domeniul cultural la Opera Naţională Bucureşti, unul la Teatrul Naţional şi un altul la Opera Naţională Cluj-Napoca. Acestea sunt:

- Vineri, 14 mai - Opera Națională București: Gala Extraordinară ”Libera Musica”
- Sâmbătă, 15 mai - Opera Națională Cluj-Napoca: ”Faust” de Charles Gounod, și la Teatrul Național București: ”Dineu cu proşti” de Francis Veber
- Duminică, 16 mai 2021 - Opera Naţională Bucureşti: „Libera Musica”, eveniment organizat la exterior, cu mențiunea că, dacă vremea va fi nefavorabilă, va fi reprogramat pe data de 22 sau 23 mai 2021.

Vicepreședintele CNCAV a mai spus, la aceste evenimente, gradul de ocupare a sălilor nu poate depăşi 70%, iar cei care participă nu trebuie să aibă adeverinţa de vaccinare la ei, pentru că aceștia sunt verificați în platforma națională.

Andrei Baciu atrage atenția ca cei care vor fi prezenți la aceste evenimente-pilot să evite spaţiile aglomerate, iar în următoarele două săptămâni „să încerce să se întâlnească doar cu persoanele cu care se văd de obicei”.

Acesta a reiterat idea că vaccinarea este soluţia pentru revenirea la normalitate