MENIU

Anchete anticorupţie de patru stele

Birouri, apartamente şi garsoniere echipate cu mobilier ultra-modern, sală de forţă, restaurant şi calculatoare de ultimă generaţie. La prima vedere, un hotel de 4 stele. În realitate, noul sediu al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne, care a fost inaugurat astăzi. Investiţia se ridică la trei milioane de euro.

La inaugurarea noii baze a Direcţiei Generale Anticorupţie invitaţii au fost pe măsură. Problemele tehnice nu au lipsit însă. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, şi ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, s-au chinuit câteva minute să taie panglica de inaugurare.

Pentru ca activitatea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie să fie lipsită de probleme, conducerea ministerului a invitat şi un preot care a sfinţit toate încăperile. Chiar şi camerele de anchetă.

Punctul de atracţie pentru cei care au vizitat astăzi noul sediu al Direcţiei Generale Anticorupţie au fost camerele de anchetă, desprinse parcă din filme. Aici, martorii sub acoperire îi vor putea indica pe poliţiştii corupţi fără să se teamă că ar putea fi recunoscuţi. Şi tot aici, martorii sub acoperire vor beneficia de condiţii excelente de cazare, dar şi de pază straşnică.

"Investiţiile nu au fost puţine, ne-au costat 100 de miliarde de lei. Suntem în cea mai modernă clădire a MAI", a declarat Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor.

În noua bază a Direcţiei Generale Anticorupţie, care se întinde pe 6000 de metri pătraţi, îşi vor desfăşura activitatea 300 de anchetatori, psihologi şi chiar bucătari.

Procurorii şi poliţiştii din cadrul Direcţiei anchetează cazurile de corupţie în care sunt implicaţi angajaţi ai Ministerului de Interne.
Mai multe articole despre:
MAI Blaga Parchet anticorupţie