MENIU

Anchetatorii au extins cercetările în dosarul "Microsoft 3". Firma Microsoft, urmărită penal

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost audiați în dosarul ”Microsoft 3”. Anchetatorii au extins cercetările, iar firma Microsoft a fost pusă sub acuzare pentru infracțiuni de spălare de bani, dare de mită și trafic de influenţă.

În aprilie, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale într-un nou dosar Microsoft, (Microsoft 3 n.r) şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de mai multe persoane acuzate. Printre ele, oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, dar şi ex-ministrul PDL Gabriel Sandu, cei doi fiind acuzați de instigare la abuz în serviciu.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă împotriva a doi angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (ex-directorul general al Direcţiei pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale, Andrei Săvulescu, şi consilierul asistent Ion Adrian Stănescu), a ex-directorului Microsoft România SRL Călin Tatomir şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Acuzaţiile aduse acestora sunt de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar Microsoft 3, procurorii DNA au transmis procurorului general solicitarea de a fi sesizat preşedintele Klaus Iohannis, în vederea încuviinţării începerii urmăririi penale pentru ex-ministrul PDL Gabriel Sandu.

Mai multe articole despre:
Microsoft DNA