MENIU

Anchetă la maternitatea din Iaşi, după ce o femeie a povestit TRAUMA şi umilinţa naşterii

Robert Danca, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda din Iasi, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca a fost demarata o ancheta interna dupa ce o femeie a povestit pe blogul sau ca inainte de a naste a fost umilita de o parte din personalul medical, relateaza Agerpres. 

O tanara a povestit in mediul virtual cele 32 de ore de travaliu in maternitate, de la internare si de la nastere, timp in care o parte din personalul medical ar fi avut o atitudine nepotrivita fata de o femeie care urmeaza sa nasca. Femeia a povestit si ca a avut si cadre medicale care i-au fost alaturi si au incurajat-o atunci cand a fost nevoie. Tanara mama a refuzat sa dea declaratii presei.

Noul manager al Maternitatii Cuza Voda, economistul Robert Danca, a afirmat ca a invitat-o la discutii pe una dintre pacientele spitalului dupa ce aceasta a povestit modul in care i-au vorbit cadrele medicale pe parcursul a 32 de ore care s-au scurs de la internare si pana cand a nascut.

"Daca cineva va incalca drepturile pacientului, se vor aplica sanctiuni conform prevederilor legale in vigoare. Indiferent cat de obositi suntem sau de problemele pe care le avem, nu avem dreptul de a ne purta urat cu pacientele. Este o ancheta interna in curs. Cateodata si medicii au o garda de 30 de urgente. Dar nici asa nu se scuza comportamentul medicilor", a declarat managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda.

El a precizat ca din primele discutii reiese ca nu este vorba despre un caz de malpraxis, ci despre o comunicare deficitara: "Efectiv n-a fost vorba de act medical in sine, ci a fost partea de comunicare, din ce am inteles din declaratia pacientei. Nu a fost pusa in pericol viata pacientei sau a fatului. A fost partea de comunicare. (...) A fost ceva nedemn si ceea ce s-a incalcat cras si clar sunt drepturile pacientului. S-a incalcat legea pacientului. Conform regulamentului de ordine interioara, se pot aplica avertismente, sanctiuni, pana la introducerea in Comisia de Etica, taierea din salariu pana la demitere."