MENIU

Anchetă uriașă la Poliția Suceava. Suspiciuni de violențe la adresa unui șef din politie, după ce o tânără s-a sinucis. Polițistul a fost destituit

Politistul suspect era chiar șeful sectiei de politie

Tragedie la Suceava, acolo unde o tânără de doar 18 ani a decis să își pună capăt zilelor. Atenție, urmează informații cu impact emoțional. Fata a fost găsită fără suflare de sora ei mai mică, în locuința sa. Apropiații spun că fata ar fi avut o idilă cu șeful Poliției din Broșteni. Mai mult, acesta ar fi agresat-o, iar imaginile intime cu tânăra ar fi ajuns motiv de batjocură între el și colegii săi, mai susțin apropiații. Bărbatul este acum cercetat de poliție și tot astăzi a fost dat afară din funcția de conducere pe care o ocupa. 

Oficialii Poliţiei Suceava au anunțat, miercuri, 14 august, că la nivelul Inspectoratului Judeţean se fac verificări interne, după ce o tânără de 18 ani a fost găsită moartă în casă, existând date că s-ar fi sinucis, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avusese o relaţie cu un poliţist, potrivit Monitorul de Suceava.


Localnicii din Broşteni, unde fata locuia, au deschis o petiţie în care cer o anchetă corectă, susţinând că fata se plânsese prietenilor că poliţistul o bătea și, mai mult, că în urma morţii, telefonul tinerei a ajuns tocmai la cel care ar fi fost agresorul ei.

Aceştia precizează că la nivel intern se fac verificări, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avea o relaţie cu un poliţist cu 17 ani mai în vârstă decât ea şi că acesta obişnuia să o lovească.

Tânăra ar fi dus o viață grea, era chinuită de singurătate și în urmă cu patru ani a ajuns în plasament la o familie din Broșteni. Apropiații spun că de la vârsta de 16 ani ar fi început o relație cu șeful poliției, care avea la acel moment 33 de ani. Relația lor ar fi fost una toxică: fata ar fi fost bătută și abuzată de bărbat. Mai mult, acesta ar fi arătat altor colegi de muncă imagini intime cu ea în încercarea de a o batjocori. Apropiații au publicat și conversațiile dintre cei doi.

„Niciodată n am fost de ajuns. Oricât de mult am învățat, oricât de cuminte am fost, oricât de tare am tras să le demonstrez parintilor mei ca sunt buna, nu a mers. Oricat am incercat sa fiu de intelegatoare, n-am reusit sa fiu o sora buna, n-am reusit sa fiu o adolescenta normala, n-am reusit sa am prieteni sau sa fac si eu chestii de adolescenti.”, ar fi scris tânăra în mesaje.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au mai precizat că „având în vedere apariţia în spaţiul public a unor date, privind o presupusă relaţie anterioară cu un lucrător din cadrul IPJ Suceava, conducerea unităţii a dispus în regim de urgenţă şi verificări, prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea existenţei unor eventuale abateri de la Codul Deontologic al poliţistului sau alte aspecte de interes în cauză”, notează sursa citată.

Jurnaliştii locali de la Monitorul de Suceava scriu că tânăra de 18 ani, provenită din sistemul social de protecţieşi-a sunat sora, anunţând un gest sinucigaş, iar la momentul în care sora a ajuns, fata se spânzurase.

Tânăra ar fi avut o relaţie cu un poliţistşef de post, în vârstă de 35 de ani, care ar fi fost violent cu ea.

Localnicii din Broşteni au deschis online şi o petiţie, prin care cer instrumentarea corectă a cazului. În petiţie se arată că fata ar fi povestit cuiva că poliţistul o bătea: Ieri a turbat, după ce m-a caftit s-a dus la lucru".

La scurt timp de la declanșarea anchetei, conducerea poliției județene a anunțat că a dispus eliberarea din funcția de conducere a șefului Poliției Broșteni, pentru că ar fi fost nefiresc ca o soluție într-un dosar care îl vizează măcar indirect pe șeful poliției să fie dată de subordonații său.

Începând cu data de astăzi, 14.08.2024, șeful Poliției Orașului Broșteni a fost eliberat din funcția de conducere, urmând să își desfășoare activitatea pe o funcție de execuție, din cadrul unei secții rurale de poliție, arondată Poliției Municipiului Suceava.

Mai multe articole despre:
ancheta politia suceava tanara moarta batuta