Anchetă la maternitatea groazei din Târgu-Jiu
Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, după ce au apărut în presă imagini din maternitatea spitalului, cu instrumente vechi şi ruginite folosite de medici, dar şi cu prosoape, pături şi hârtii care sunt puse în geamuri, pentru a nu bate vântul în saloane.
Florian Bodog, ministrul Sănătății a cerut de urgență inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj să efectueze o misiune de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în urma a informațiilor apărute în mass-media cu privire la maternitatea din această unitate sanitară.
Inspectorii sanitari vor verifica condițiile igienico-sanitare și de acordare a asistenței medicale în spital, în special în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie și vor prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport cu privire la situația existentă.
Solicitarea unui control la Spitalul din Târgu-Jiu vine după ce presa a scris şi a prezentat imagini cu pacienţi care sunt nevoiţi să pună în geam, în saloane, pături, cearşafuri sau prosoape pentru a împiedica frigul, iar medicii lucrează cu instrumente vechi şi ruginite.
Consiliul Judeţean Gorj spune că ar avea fonduri pentru reabilitarea secţiilor, dar că nu s-a prezentat nimeni la licitaţii.
Cearşafuri în geamuri, pereţi decojiţi, mobilier antic şi instrumentar vechi de peste 30 de ani. Acestea sunt „dotările” secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Medicii se plâng de condiţiile de aici şi spun că le este pur şi simplu ruşine să lase pacientele să vadă instrumentarul. Consiliul Judeţean Gorj încearcă să reabiliteze secţia. De patru luni organizează licitaţii, dar nu se prezintă nimeni.
Nimic nu s-a schimbat în secţia Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Nici măcar mobilierul. Totul este vechi, iar medicii îşi fac meseria tot mai greu. Medicul Dumitru Pătrăşcoiu, şeful secţiei, susţine că a ajuns să-i fie ruşine să meargă să consulte o pacientă cu instrumentarul pe care îl are la dispoziţie. „Merg cu ele la spate până ajung la pacientă. Uitaţi-vă! Sunt ruginite pur şi simplu. Sunt dezinfectate, nu sunt periculoase, dar e vorba de aspect. Sunt vechi de 30 de ani, iar mobila e din 1900 toamna”, ne-a declarat Pătrăşcoiu. „Avem nevoie de multe lucruri. Noi facem igienizarea în fiecare zi, dar s-au învechit toate. Nu sunt infecţii în secţie, dar este nevoie de instrumentar nou, de geamuri. Prin astea trece frigul”, a mai dezvăluit Pătrăşcoiu.
Sursa: pandurul.ro