MENIU

Anchetă extinsă în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală. Aproximativ 20 persoane au trimis sesizări și reclamații la Parchet

Sociologul Alfred Bulai/ Arhivă foto

Se extinde ancheta în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de mai multe foste studente de abuz sexual! Polițiștii continua audierile, iar aproximativ 20 persoane au trimis sesizări și reclamații la Parchet. Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la universitatea Bucursti, iar după lansarea acuzatiilor, acesta și-a depus cerea de pensionare. Comisia de etică a SNSPA s-a întrunit la patru zile de la izbucnirea scandalului, iar premierul României a anunțat că legislația va fi modificată și că nu va fi toleranță pentru astfel de cazuri. 

În doar 24 de ore, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au ajuns mai multe sesizări, după ce procurorii au îndemnat și alte victime ale sociologului Alfred Bulai să-l denunțe. SNSPA a demarat o anchetă internă, iar polițiștii au deschis și ei un dosar penal pentru folosirea funcției în scop sexual.

Alfred Bulai a strâns o avere din colaborările cu statul. Cum l-a protejat Remus Pricopie pe profesorul acuzat că și-a folosit funcția în scop sexual


Alfred Bulai este suspendat din toate funcțiile, inclusiv din poziția de director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, iar sociologul şi-a depus cererea de pensionare. 

Profesorul Dorin Ștefan Adam, de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, acuzat de hărțuire sexuală: se poza dezbrăcat și trimitea imaginile studentelor

Sociologul Alfred Bulai neagă faptele de care este acuzat.

Reporter: Este adevarat ca le provocati sa se dezbrace?

Alfred Bulai: Nu, e o discutie inutila. O discutie cu fiecare in parte. 

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat și spune că nu există toleranță pentru astfel de cazuri, iar legislația va fi modificată. 

"Nu putem accepta asemenea situații si va nu va exista toleranta pentru astfel de fapte indiferent de numele agresorului", a declarat Ciolacu.

Acuzații de hărțuire sexuală la Muzeul Național de Artă: val de plângeri pe numele directorului

"Am discutat deja cu colegii de la alte ministere si am decis ca vom lucra impreuna cu specialistii de la alte ministere vizate pentru a creiona o modificare legislativa astfel incat orice sesizare sa intre in analiza", spune ministrul Educatiei, Ligia Deca.

În 2017, mai multe studente au vrut să schimbe codul etic al universității. Cereau sancţiuni pentru hărţuire sexuală, măsuri concrete în caz că apar astfel de situații. Au strâns 600 de semnături, inclusiv a lui Alfred Bulai, însă nu s-a schimbat nimic.