MENIU

Ancheta EXPLOZIEI din Arad bate pasul pe loc, la 8 luni de la decesul afaceristului Ioan Crișan. EXPLICAȚIA ministrului Bode

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

Opt luni au trecut de la cumplitul asasinatul cu bombă din Arad, în urma căruia cunoscutul afacerist Ioan Crișan, care deținea o fermă de crocodili și de somn african și-a pierdut viața, dar ancheta pare să bată pasul pe loc. Ministrul de Interne, Lucian Bode, are o explicație în acest sens, și spune că procurorul are mai multe piste. 

„Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații și din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul. Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați”, a declarat Bode, la un post TV. 

Din informațiile de până în prezent, anchetatorii spun că explozia în care a murit afaceristul din Arad a fost provocată. Serviciul Român de Informații a intrat și el pe fir. Surse din anchetă susțin că la fața locului au fost găsite urme de explozibil și că bomba ar fi fost probabil acționată de la distanță. Aceleași surse spun că afaceristul ar fi fost la service cu mașina cu doar câteva zile înainte de explozia în care și-a pierdut viața. Mai mult, un martor a declarat chiar că a văzut pe cineva care umbla la mașină înaintea exploziei.

Reamintim că, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea că deflagrația s-a produs când afaceristul încerca să iasă din parcare.

Ioan Crișan era un cunoscut afacerist din Arad care deținea o fermă de crocodili și de somn african. Acesta era și fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. În jurul orei 7:00 dimineața, după ce și-a băut cafeaua, bărbatul s-a urcat în mașină pentru a pleca din parcarea unui supermarket. La câteva secunde după, bolidul de lux pe care-l conducea a explodat. Deflagrația a fost atât de puternică încât ferestrele blocurilor din zonă s-au spart.

Specialiștii criminaliști spun că ar putea fi vorba despre răzbunarea unui partener de afaceri.

Incidentul petrecut anul trecut, în ARAD, nu a fost primul de acest gen. În 2019, trei mașini au fost incendiate de interlopi în decurs de o săptămână.