MENIU

Anchetă după moartea nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu, demarată de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a anunțat că va demara o anchetă în cazul morții nepoatei cosmonautului, Dumitru Prunariu. Autorităţile vor să afle dacă s-au respectat toate protocoalele.

Familia fetiţei a solicitat ajutorul celor de la Ambulanţă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un medic a sosit la locuinţa familiei în 20 de minute şi a diagnosticat-o pe copilă cu faringo-amigdalită şi enterocolită. La scurt timp după ce medicul a plecat, fetiţei i-a apărut o erupţie, iar starea ei s-a agravat spre dimineaţă.

La 7 şi 40 de minute, copila a fost transportată la Institutul Matei Balş unde a fost diagnosticată cu meningită. La scurt timp, fetiţa a murit.

Se pare că copila s-ar fi îmbolnăvit după ce ar fi fost într-o tabără, unde se aflau şi alţi copii. 100 dintre ei au fost controlaţi la Institutul Matei Balş, unde au primit preventiv medicamentaţie.

Arina era nepoata cea mare a cosmonautului, în vârstă de 11 ani. Ea zburat pentru prima dată cu un planor la doi ani şi jumătate. Prunariu mai are un nepoțel, Andrei, dar și o nepoată mai mica, Ana. Primul cosmonaut român are doi băieți.