MENIU

Anchetă după decesul unui viceprimar infectat cu Sars-Cov-2 - Sunt suspiciuni că avea certificat fals de vaccinare

Anchetă în urma decesului unui viceprimar care avea Covid-19

Polițiștii au deschis un dosar penal după moartea unui viceprimar din județul Vaslui infectat cu virusul Sars-cov2. Bărbatul de 43 de ani figura în sistem ca vaccinat, însă în realitate nu ar fi fost imunizat. 

Viceprimarul comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, în vârstă de 43 de ani, a decedat în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.

Bărbatul s-a dus la spital la 10 zile după debutul bolii, în stare gravă, cu 70% afectare pulmonară. A fost internat inițial în Secția de Boli Infecțioase, dar, după ce starea de sănătate i s-a agravat, a fost transferat la ATI, unde a decedat. 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat, pentru Agerpres, că viceprimarul figura în statisticile instituţiei ca fiind vaccinat din mai. Rudele bărbatului ar fi declarat însă că nu aveau cunoştinţă despre faptul că acesta este imunizat.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat în acest caz în urma apariției în spațiul public a acestir informații. A fost deschis un dosar penal pentru fals intelectual şi uz de fals.