MENIU

Ancheta ar putea fi extinsă şi către autorităţile care au permis funcţionarea Clubului Colectiv

<p>Tiberiu Niţu: Anchetă ar putea extinsă şi către autorităţile care au permis funcţionarea Colectiv</p>

Procurorul General Tiberiu Niţu a oferit noi informaţii despre ancheta în cazul tragediei de la clubul Colectiv, în care au murit 31 de oameni, iar alţi peste 100 se află în spitale.

Tiberiu Niţu a declarat că au fost audiate 40 de persoane şi au fost ridicate documente de la instituţii publice şi private şi că nu este exclus ca această anchetă să fie direcţionată şi către autorităţile care au permis funcţionarea Clubului Colectiv.

“Au fost audiate peste 40 de persoane începând cu sâmbătă. Am schimbat încadrarea de la omor calificat la omor din culpă, pe baza probelor care au stabilit cauza incendiului, felul în caer s-a propagat şi cauzele deceselor. S-a stabilit astfel că e o culpă, nu o intenţie. S-au ridicat documente de la mai multe instituţii. Toţi cei care vor fi vinovaţi vor plăti”, a continuat Tiberiu Niţu, citat de evz.ro.

Procurorii i-au audiat luni seara pe cei trei patroni ai clubului Colectiv: Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu. Cei trei au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore, ieşind în cătuşe de la audieri.