MENIU

Anchetă a Poliției la un liceu din Vaslui, după ce subiectele de Bacalaureat la limba română au ajuns pe internet

Cazul este considerat tentativă de fraudare a examenului

Este anchetă la un liceu din județul Vaslui, pentru a se stabili cum au ajuns în mediul online subiectele date la bacalaureat la limba şi literatura română, chiar în timpul desfășurării examenului.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vaslui, dar şi Inspectoratul Şcolar desfăşoară verificări pentru a se stabili cine se face responsabil de faptul că, la scurt timp de la începerea probei de limba română a sesiunii de bacalaureat, în mediul online a ajuns o fotocopie cu subiectele. Liceul "Ştefan Procopiu" este centrul de examen de unde a fost trimis documentul. Candidaţii care susţin bacalaureatul la această şcoală spun că întreaga situaţie creată a dus la o sporire a măsurilor de supraveghere, potrivit Radio România Actualități.

Profesorii, la rândul lor, consideră că trimiterea subiectelor în mediul online poate fi considerată o tentativă de fraudare a examenului de bacalaureat.

În prezent, la Vaslui, bacalaureatul din sesiunea de toamnă este susţinut de peste 600 de absolvenţi de clasa a XII-a, în 24 de centre de examen.

Mai multe articole despre:
ancheta liceu vaslui subiecte la bac net romanac