MENIU

Anca Dragu: „Suntem într-o criză sanitară profundă, pe fondul unei vaccinări scăzute”

Șefa Senatului merge pe varianta vaccinării. Foto/Inquam

Președintele Senatului a declarat că România este într-o criză sanitară profundă, o cauză fiind și vaccinarea foarte scăzută. Ea pune totul pe seama unei campanii greșit conduse de Florin Cîțu din fotoliul de premier.

Anca Dragu a declarat, în emisiunea CONTROVERSAT că nu știe dacă este momentul pentru o carantină totală, dar spune că soluția salvatoare vine tot dinspre vaccinare.

„România se află în fața unei crize sanitare profunde, care se produce pe fondul unei vaccinări scăzute. Au fost relaxate măsurile mult prea devreme, trebuia să ajungem la un grad de vaccinare al populației de măcar 50%. Campania de vaccinare și lupta cu pandemia a u fost coduse de premierul Cîțu personal. Acum nu poate arunca vina în spatele celorlalți. Guvernul ar trebuie să ceară spijin celorlate state mebre UE, nu știu de ce Cîțu nu face acest lucru. România a stat 3 luni de zile cu ochii pe campania PNL, iar criza energetică și alte probleme sunt trecute pe locurile secunde. Ultimele declarații venite de la PNL arată că liberalii abandonează guvernarea. Noi vedem o singură coaliție, cea cu PNL și UDMR, dar fără Cîțu și cu un calendar clar de reforme. Reformele propuse de USR au puse pe stop, în timp ce Cîțu s-a preocupat să dea bani primarilor PNL.

Cred că ar trebui ca specialiștii să ia în considerare toate aspectele, mi-e greu să spun dacă e timpul pentur lockdown, aș vrea ca CNCAVsă vine cu o propunere, iar politicienii să-și asume o decizie”, a declarat președintele Senatului.