MENIU

Anca Alexandrescu, despre stenogramele din dosarul mitei de la Otopeni: "Pare o reglare de conturi atât la PNL, cât și la PSD". Cine încearcă "albirea" lui Grindeanu și cu ce scop

Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii

Jurnalista Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS, a vorbit, miercuri, despre noile stenograme incendiare din dosarul șpăgilor de 20 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni în care apar nume grele de pe scena politică, atât din interiorul PNL, cât și al PSD. Jurnalista a tras, astfel un semnal de alarmă privind timmingul perfect legat de apariția în spatiul public a interceptărilor procurorilor anticorupție din acest dosar extrem de stufos și cu multiple încrengături, totul într-un moment crucial pentru cele două partide mari de pe scena politică și a explicat care sunt rațiunile ce s-ar afla în spate. În plus de asta, ea a a transmis următorul avertisment: "Partidul (PSD- n.r.) va fi confiscat de Gridneanu, care are în spate și grupul de la Cluj. Am mai văzut asta, am niste ani de politică în spate".

"A fost un tur de forta. Am citit toate cele 384 de pagini de doua ori, si am sperat ca macar a doua oara sa ne arata niste fapte concrete. Am constat ca e doar o insiruire de nume date de niste personaje care unii dintre ei au spatiile acelea comerciale de ani de zile. Asta inseamna ca daca ei au fost influenti in actuala clasa politica au fost si in trecut, nu?

Ce se intampla cu aceste stenograme pare o reglare de putere atat in interiorul PNL, cat si la PSD. La PNL au fost incondeiate persoane care ar putea sa preia puterea dupa epoca Ciuca si cumva sa vina peste dorintele lui Klaus Iohannis sa-si impuna anumiti oameni la rotativa.

Pe de alta parte, la PSD, aceasta tensiune dintre Grindeanu si Marcel Ciolacu, despre care eu am vorbit de cateva luni bune si nimeni nu m-a crezut, pare cumva sa il spele pe Sorin Grindeanu, sa incerce sa il scoata un tip neimplicat si care nu pune mana si nu se amesteca cu absolut nimeni, în timp ce pe Marcel Ciolacu il pun intr-o situatie neplacuta atat prin comentariile pe care le fac, dar si legaturile cu Fleix Rache care vine din zona Clujului si aparitia numelui lui Mihai Tudose, despre care se stie ca este un apropiat al lui Marcel Ciolacu.

Cumva, deci, aceste stenograme au aparut la momentul oportun in asa fel incat, inainte de rotativa, sa se regleze niste conturi in interior PSD si PNL", a declarat Anca Alexandrescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS. 

Moderatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel" a atras atentia asupra faptului ca, in timp ce presa a fost ocupata cu stenogramele, "in Parlament s-au intamplat niste lucruri" deloc de trecut cu vederea.

"S-a discutat doar despre pragul la abuzul in serviciu saptamana trecuta, dar nu s-a discutat si despre faptul ca s-a reintrodus SRI-ul in anchetele penale.

Ieri, in timp ce noi ne ocupatd e stenograme, s-a dat ordin de unitate in Parlament si s-a schimbat total abordarea in Coalitie apropo de aceste lucruri. Incet, dar sigur, asistam din pacate la instaurarea unui sistem care a functionat in epoca lui Basescu si despre care Elena Udrea l-a descris in ultimul interviu pe care eu l-am prezentat. 

Schimbarea de atitudine a celor din Coalitie, ieri, s-a facut in timp ce erau intr-o sedinta, erau si Ciuca si Ciolacu, erau si de la PSD si de la PNL. Amandoi au primit - am informatii din interior - in timpul discutiilor un SMS, moment in care a fost chemata Laura Vicol din Comisa Juridica si s-a intors totul la 180 de grade. AUR-ul a anuntat deja ca va contesta la CCR, dar aici e informatia in plus pe care vreau sa v-o dau

Din informatiile mele, s-a renuntat si la pragul acela (de 9000 de lei - n.r.) pentru ca au siguranta ca nu vor mai avea probleme de data aceasta la CCR. CCR a fost acum asezonata, pe gustul celor care si-au dorit revenirea SRI-ului in anchetele penale", a explicat jurnalista.

Intrebata ce legatura e intre aparitia stenogramelor, mai exact a rezumatului acestora, cu numele scoase in fata si legile despre care a vorbit, Anca Alexandrescu a raspuns: "Sunt convinsa ca da. Nu am probe, dar experienta mea de pana acum, opinia mea ma face sa cred ca personajele acestea au legatura. Ele au devenit vocale, au deranjat.

M-as uita cu foarte mare atentie la Sorin Grindeanu ca e prezentat ca Alba ca Zapada in aceste stenograme, de aceste personaje. Si as pune in legatura cu aceasta chestiune si faptul ca el a avut o alta pozitie fata de presedintele Iohannis vizavi de canal Bistroe si faptul ca exista foarte multe suparari foarte mari la Iohannis privind pozitia lui Grindeanu. 

Mai mult, interventia de ieri a presedintelui care anunta ca rotativa se va tine si ca se va implica inseamna urmatorul lucru: ca Marcel Ciolacu pleaca premier, ca S. Grindeanu va veni 100% presedintele Camerei Deputatilor caci nu va mai fi ministru al Transporturilor. Pasul urmator catre preluarea PSD de Grindeanu si, sigur, nu putem sa ignoram ca are in spate si grupul de la Cluj - au o anumita legatura. Este un anumit joc pe care l-am mai trait in trecut. Nu uitati ca am fost in zona politica ani de zile. In presa care a dat la comanda aceste stenograme continua niste articole care transmit niste amenintari firave, domne aveti grija ca se vor disjunge din acest dosar si alte dosare si ca se va ajunge la varful politicii si la varful mediului de afaceri".