MENIU

Analize medicale pe care să le faci la început de an

<p>Ce trebuie sa stiti despre talasemie</p>

Pentru că sănătatea e mai bună decât toate, oricine şi-o doreşte. Aşa că e cazul să faci din asta un obiectiv de atins în noul an.

Teste pentru viaţă lungă

Ca să nu te sperii că ai prea multe de făcut, iată cei mai importanţi 5 paşi de urmat pentru sănătatea ta:

1 Analize de sânge. Stai liniştită! Chiar dacă lista analizelor pare foarte lungă, necesită doar o recoltare de sânge. Prin urmare, după o recoltare, preţ de câteva minute, afli aproape totul despre starea ta de sănătate.

2 Control ginecologic. Toţi specialiştii recomandă, la unison, să mergem anual la control. Nu e cea mai plăcută experienţă, dar face toţi banii, în special după 35 de ani. Testul Babeş-Papanicolau, care poate depista din vreme eventualele leziuni de pe colul uterin, evitându-se apariţia cancerului, analiza secreţiilor vaginale, ecografia transvaginală, cea mamară sau mamografia nu trebuie pierdute din vedere.

3 Verifică-ţi oasele. Osteoporoza, artroza, reumatismul sunt boli care apar la vârste tot mai fragede şi necesită tratamente de lungă durată. Osteodensiometria DEXA este investigaţia prin care se depistează osteoporoza. Foloseşte raze X, scanând coloana vertebrală, şoldurile şi încheieturile.

Citeşte articolul integral pe Unica.ro.
Mai multe articole despre:
sânge teste analize medicale control ginecologic