MENIU

Război între ANAF și mass-media. Eugen Teodorovici: Nu am dispus verificări la televiziuni

Este război total între Guvern și mass-media. După o rafală de atacuri venite dinspre Guvern la adresa Realitatea TV și Digi 24, acum Eugen Teodorovici le-a dat şi ”temă de casă” inspectorilor ANAF: să meargă peste instituţiile de presă care nu susţin regimul. Într-o intervenție telefonică la REALITATEA TV, ministrul neagă că a dat vreun ordin să se dispună verificări la televiziuni, iar dacă există vreun control, trebuie verificat la ANAF și în ce bază se efectuează acest lucru. 

"Nu există niciun ordin. Ministerul nu dă ordine pentru astfel de verificări. Nu există nicio comandă politică. Nu am dispus niciun fel de verificări la Realitatea TV și nici Digi 24.

Întrebați la ANAF dacă există verificări, puteți face o solicitare în baza legii 544. Nu Ministerul cere verificări, este un abuz. Ministrul Teodorovici nu va face un abuz.
Dacă de la ANAF există vreo verificare, vă rog să întrebați foarte clar. Ministerul nu se implică în activitățile ANAF-ului.

Întrebați și în baza cărei legi. Avem un cod fiscal, cod de procedură, un ordin de ministru. Nu are ministru Teodorovici un scop în a verifica pe cineva anume. Dacă ANAF-ul în baza analizei pe care o face, cu siguranță are argumente legale.", a precizat ministerul Teodorovici într-o intervenție telefonică. 

.......................................

Surse din ANAF au declarat pentru Realitatea TV că săptămâna trecută a fost declanșat, la ordinul lui Eugen Teodorovici, un control amănunțit asupra acționarilor instituţiilor de presă ostile grupării Dragnea. Scopul este să-i determine pe acţionari să renunţe la criticile aduse guvernării. Toate aceste informații sunt centralizate de Darius Vâlcov, care le va folosi în ieșirile sale publice, ca arme de presiune și șantaj împotriva mass-media. 

Mai multe articole despre:
ANAF Realitatea Tv abuz Eugen Teodorovici