MENIU

ANAF verifică 3 companii din România ce ar avea legături cu persoane din Rusia aflate pe lista sancțiunilor economice

ANAF verifică trei companii din România ce ar avea legături cu persoane din Rusia

ANAF a demarat proceduri specifice pentru trei persoane juridice care ar putea avea legături cu două persoane fizice, respectiv o persoană juridică, vizate de sancțiunile economice decise împotriva Rusiei.

ANAF este instituția competentă să blocheze conturile oamenilor de afaceri și companiilor ruse din România vizate de sancțiuni, transmite purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„ANAF a demarat proceduri specifice pentru trei persoane juridice care ar putea avea legături cu două persoane fizice, respectiv o persoană juridică de pe lista de sanctiuni europene”, a anunțat Guvernul.

„Cu privire la sancțiunile internaționale impuse Rusiei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancțiunilor internaționale, Agenția Națională de Administrare Fiscală este autoritatea competentă în cazul sancțiunilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice care se află în proprietatea, sunt deținute de sau se află sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice ori juridice care au fost identificate ca fiind persoane sau entități desemnate.

Pe baza informațiilor primite de la instituțiile abilitate, până în prezent, ANAF derulează proceduri specifice pentru un număr de  3 persoane juridice care ar putea avea legături cu 2 persoane fizice, respectiv o persoană juridică, listate în Regulamente/Decizii europene”, se arată în informarea purtătorului de cuvânt.