MENIU

Ana Maria Pătru, în miezul alegerilor din SUA

Ana Maria Pătru, în miezul alegerilor din SUA

Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, are șansa de a fi martor ocular al atmosferei incredibile din ziua alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Alături de peste 150 de personalități din toată lumea, șefa AEP este invitată, în calitate oficială, de cea mai titrată organizație americană care activează în domeniul electoral – Fundația Internațională pentru Sisteme Elelctorale (IFES). 

Într-o declarație în exclusivitate pentru Realitatea TV, Ana Maria Pătru a afirmat că a intrat în atmosfera alegerilor încă de la sosire, pentru că subiectul a eclipsat orice altă activitate.

„Presa scrisă, televiziunile, discuțiile purtate de cetățeni pe stradă și în mai toate locurile publice, afișele, reclamele luminoase, totul în jur emană un singur mesaj: „America alege”, a spus Ana Maria Pătru, precizând că la americani campania electorală continuă și în ziua votului.

Președintele AEP a vorbit și despre experiența directă a procesului de votare, după un tur al secțiilor organizat de IFES în Washington, DC şi statele Maryland şi Virginia: „Americanii stau la coadă să voteze și par cât se poate de obișnuiți să facă acest lucru la fiecare scrutin”.

Pe fundalul acestei încărcături electorale copleșitoare, președintele IFES, William Sweeney jr., a găsit timp să discute cu Ana Maria Pătru despre un parteneriat între AEP și Rețeaua de Management și Formare a Femeilor în Domeniul Electoral (IFES - WELL) și despre oportunitatea organizării în România a unei conferințe IFES-WELL.

„Faptul că AEP este luat în calcul drept partener în cadrul IFES-WELL demonstrează că proiectele și eforturile instituției noastre privind egalitatea de gen și participarea femeii în viața publică sunt apreciate în plan extern și că în acest moment suntem un actor important al domeniului electoral internațional”, a declarat Ana Maria Pătru.

Mai multe articole despre:
alegeri SUA Ana Maria Pătru