MENIU

Amnistia fiscală, refuzată de mediul de afaceri

Aproape 80% dintre întreprinzătorii români resping ideea unei amnistii fiscale extinse așa cum a apărut în declarațiile publice ale ministrului de Finanțe.

Un sondaj realizat în ultima săptămână de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România arată că peste 75% dintre antreprenorii locali spun NU amnistiei fiscale.

Principalele motive ale acestei respingeri se referă la faptul că amnistia fiscală, așa cum a fost prezentată ea de ministrul Orlando Teodorovici, ar distorsiona economia, ar afecta mersul sănătos al economiei și ar constitui mai degrabă un eveniment negativ pentru investitorii români.

Respingerea categorică a amnistiei fiscale propuse de guvernarea PSD-ALDE vine în contextul în care 4 din 10 oameni de afaceri chestionați sunt interesați de ștergerea unor datorii la bugetul de stat.

Rezultatele sondajului au fost făcute publice de președintele CNIPMMR, Florin Jianu, fost ministru pentru IMM-uri în Guvernul Grindeanu.

"Oamenii de afaceri nu înțeleg necesitatea acestei amnistii, nici care sunt obiectivele și valoarea adăugată pentru economie", a declarat Jianu.

Mai multe articole despre:
amnistia fiscala