MENIU

Amețeala trădează probleme de sănătate grave - când trebuie să te duci de urgență la medic

Starea de amețeală poate avea diverse cauze, considerată un simptom, nu un diagnostic și poate apărea episodic sau poate fi constantă. Cuantificarea amețelii este arbitrară, în funcție de cum le resimte fiecare pacient. 

Intensitatea simptomatologiei poate varia de la o mică senzație de leșin trecător până la vertij (senzație în care totul pare că se învârte în jurul tău) sau chiar tulburări de echilibru. Simptomatologia poate fi tranzitorie (trecătoare) sau permanentă. Cauzele amețelii pot indica o problemă de sănătate, precum răul de mișcare sau afecțiuni ale urechii interne, anemie, hipoglicemie, dar și probleme medicale severe, ca infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral (AVC).

Ce pot ascunde amețelile în combinație cu alte simptome?

Starea de amețeală, de sine stătătoare, nu reprezintă un semnal de alarmă pentru medicul neurolog, oricât de gravă ar fi ea. Abia în combinație cu alte simptome este considerată un simptom care provoacă îngrijorare. Prin urmare, dacă te confrunți cu o stare de amețeală asociată simptomelor de mai jos, sună de urgență la 112 sau roagă o persoană să te conducă la cel mai apropiat spital.

Citește continuarea pe realitateamedicala.net

Mai multe articole despre:
ameteala cauza ameteala