Ameţea şi s-a dus la medic să îşi facă un RMN. Când a văzut rezultatele a încremenit: NU avea...
Cercetătorii chinezi au identificat o femeie care nu avea cerebel. Acest lucru nu a împerdicat-o, însă, să aibă o viaţă normală. Se pare că părţile componente ale creierului nostru sunt capabile să preia o multitudine de funcţii, deci faptul că una dintre aceste părţi este mai puţin dezvoltată sau lipseşte, nu înseamnă că suntem mai puţin inteligenţi decât alţii.
Creierul mic este responsabil cu funcţiile motorii şi cu vorbirea. Deşi reprezintă doar 10% din totalul creierului uman, conţine aproape jumătate dintre neuroni.
Femeia din China născută fără cerebel a fost descoperită când avea 24 de ani, aceasta fiind al noulea caz întâlnit la nivel mondial. Condiția femeii a fost descoperită după ce ea a solicitat îngrijiri medicale, prezentând simptome precum greață și vertij. În urma unui computer tomograf şi, ulterior a unui RMN, a fost confirmată lipsa creierului mic, ceea ce explică şi simptomele prezentate de ea.
Chiar dacă acum duce o viaţă normală, aceasta a învăţat să vorbească mult mai târziu decât alţi copii, la vârsta de şase ani, şi a putut merge când avea şapte ani. Însă, niciodată nu a putut să se joace cu alţi copii. De asemena, chiar dacă ea nu are probleme cu înţelegerea cuvintelor, lipsa cerebelului i-a cauzat dificultăţi în pronunţia unor cuvinte.
Cercetătorii susţine, pornind de la cazuri de acest gen, că creierul uman este foarte maleabil şi are o putere de regenerare foarte mare, fiind chiar sporită în urma unor accidente.