MENIU

Amestecul de gutuie cu miere care face minuni pentru organism

O gutuie de dimensiuni medii se dă prin răzătoare, se amestecă bine cu aceeaşi cantitate de mere rase, apoi se adaugă miere şi puţin suc de lămâie.

Această salată de fructe, extrem de simplă, este o adevărată mătură pentru tubul digestiv, în special pentru intestinul gros.

Fibrele alimentare, solubile şi insolubile, din gutui, absorb toxinele din colon şi de pe pereţii colonului, accelerează procesul de eliminare şi îl regularizează. Mai mult, salata din gutui proaspete are un puternic efect de inhibare a apetitului alimentar, întrucât necesită un timp îndelungat pentru a fi digerată, dând senzaţia de stomac plin multă vreme după ce a fost ingerată.

Astfel, ea acţionează ca un balon gastric care ne împiedică să mâncăm prea mult şi să prindem proporţii, dar un balon gastric natural, fără niciun fel de reacţii adverse, ci cu efecte terapeutice complexe.

În cazul sindromului colonului iritabil, un tratament foarte bun este decoctul de cotoare de gutui, obţinut prin fierberea a 2 cotoare tocate mărunt, într-un sfert de litru de apă, vreme de cinci minute. Câte o cană din acest decoct se consumă dimineaţa şi seara.

Mai multe articole despre:
gutuie miere beneficii gutui