MENIU

Amenzile trec, profitul rămâne. Loteria Română, practici neconcurenţiale

Loteria Română, amendă de 16,8 milioane lei

LOTERIA ROMÂNĂ. Consiliul Concurentei a amendat cu 16,8 milioane de lei companiile Loteria Română, Intralot, Intracom şi Lotrom din cauza unui contract neconcurenţial. Cu toate acestea, Loteria Română a recedivat recent, încheind în luna noiembrie un contract similar cu grupul austriac Novomatic.

LOTERIA ROMÂNĂ. Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile LOTERIA ROMÂNĂ SA, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom SA Holdings şi Lotrom SA cu amenzi în valoare totală de 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro), potrivit Hotnews.ro.

LOTERIA ROMÂNĂ. Autoritatea de concurenţă a constatat că cele patru companii au realizat o înţelegere privind implementarea programului video -loterie în România, prin stabilirea unei obligaţii de neconcurenţă în cadrul Contractului de credit – furnizor.

LOTERIA ROMÂNĂ. Obligaţia de neconcurenţă prevedea ca pe perioada derulării contractului, 2003-2013, LOTERIA ROMÂNĂ nu avea voie să desfăşoare un alt program de video-loterie sau unul similar în cooperare cu alte companii.

Potrivit HotNews, Loteria Romana a recidivat si a incheiat in noiembrie 2013 un alt contract neconcurential, insa de data aceasta cu grupul austriac Novomatic, si nu pe 10 ani ca cel anterior, ci pe 15 ani.

Consiliul Concurentei a declansat inca din 2012 o investigatie asupra contractului incheiat pe o perioada de 10 ani intre  Loteria Română şi cele trei firme, Intralot si Intracom cu capital grecesc si Lotrom cu capital romanesc. Contractul a expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2013.

Practic, in ciuda faptului ca existau informatii potrivit carora contractul privind implementarea programului video-loterie era neconcurential, Loteria Romana a incheiat un alt parteneriat asemanator cu Novomatic. Intamplator sau nu, Novomatic detine 5% din firma greceasca Intralot.

Mai multe articole despre:
loterie loto Loteria Română