MENIU

Amenzi uriașe pentru românii care stau la curte: Acest lucru este total interzis și îți aduce Poliția Locală la poartă

Poliția Locală din Timișoara a început să aplice amenzi considerabile celor care cresc ponei, vaci, oi și păsări în municipiu, în urma unor verificări stricte. Sancțiunile pot ajunge până la 2.500 de lei pentru cei care nu respectă reglementările locale.

Amenzi usturătoare în Timișoara

Conform HCL 117/2024, deținerea și creșterea animalelor și păsărilor de fermă, precum și a cailor, poneilor și păsărilor ornamentale, constituie contravenție dacă produc disconfort prin zgomot și miros pe raza municipiului Timișoara. Excepție fac doar grădinile zoologice și manejurile autorizate. Amenda pentru aceste fapte variază între 1.000 și 2.500 de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Locale transmis marți prin AGERPRES.

Polițiștii locali au acționat în urma unor sesizări pe străzile Zefirului și Ariadna, unde au găsit ponei lăsați liberi la păscut, alături de găini și rațe. În aceste cazuri, proprietarii au fost avertizați în scris și somați să mute animalele în termen de cinci zile.

Recent, un alt caz pe str. Maria Dogaru a implicat un cetățean care creștea zece vaci. Acesta a fost sancționat și somat să mute animalele. De asemenea, un bărbat care păștea o sută de oi pe str. Gh. Azap, în zona Mehala, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru disconfortul creat locuitorilor din cartier.

Măsuri împotriva ambroziei

Pe lângă amenzile pentru creșterea animalelor, autoritățile locale din Timișoara combat și răspândirea ambroziei (Ambrosia artemisiifolia), o plantă alergenă. Proprietarii terenurilor sunt obligați să distrugă această buruiană pe tot parcursul anului, prin cosire, smulgere sau erbicidare. În cazul în care proprietarii nu reușesc să gestioneze ambrozia, aceștia pot solicita ajutorul autorităților locale, contra cost.

Dacă ambrozia nu este distrusă nici după avertismentele autorităților, se aplică amenzi contravenționale cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.