MENIU

Propunere USR: Amenzi mai mici pentru biciclişti

Amenzi mai blânde pentru biciclişti! Asta propun mai mulți deputați USR. Aleşii susțin că actuala legislație este prea dură pentru cei care aleg să meargă cu bicicleta, iar amenzile sunt prea mari. Bicicliştii susţin însă altceva. Problema majoră este alta: lipsa infrastructurii. 

Un proiect de lege depus de mai mulţi deputaţi USR prevede scăderea sancţiunilor pentru biciclişti, de la 8-9 puncte amendă, la 2-3 puncte amendă. 

Acest lucru înseamnă că amenzile ar putea să scadă de la maximul de 1160 de lei, cât prevede actualul Cod Rutier, până la aproximativ 300 de lei. Tocmai aceste amenzi foarte mari, susţin iniţiatorii, descurajează atât politiştii să aplice prevederile legii, cât şi persoanele care vor sa folosească bicicleta ca mijloc de transport .

Problema este cu totul alta. Şi o spun chiar cei care se confruntă cu ea zilnic. "Problema este lipsa de piste de bicicletă, amenzile cred că sunt ok. Dacă s-ar face mai multe piste, cred că s-ar lua şi amenzi mai puţine şi toată lumea ar fi mulţumită", a spus un biciclist.

Capitala este pe locul 5 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume. Iar unul dintre motive este lipsa infrastructurii. În prezent, Bucureştiul are doar 7 kilometri de piste pentru biciclete, iar în toată ţară nu se găsesc 200 de kilometri în total. Prin comparaţie, Olanda se mândreşte cu peste 30.000 de kilometri de pistă.

 
Mai multe articole despre:
biciclişti amenzi piste de biciclete