MENIU

Amenzi de peste 11.000 de lei în prima noapte de CARANTINĂ din Constanța

Amenzi de peste 11.000 de lei în prima noapte de CARANTINĂ din Constanța. Foto: realitateadeconstanta.net

40 de persoane au fost amendate în prima noapte de la instituirea măsurii de carantinare zonală în municipiul Constanța. Amenzile s-au ridicat la 11.250 de lei. 

Potrivit realitateadeconstanta.net, forțele de ordine au verificat 975 de persoane și 820 de autovehicule.

Reamintim că, în timpul carantinei, deplasările sunt permise doar în unele cazuri. Pentru deplasările în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Reamintim că de sâmbătă, de la 20:00, vor intra în carantină și localitățile Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol și Valu lui Traian din județul Constanța. Detalii despre Ordinul semnat de Șeful DSU, Raed Arafat, sunt disponibile AICI.