MENIU

Amendă uriașă pentru un șofer de TIR. Avea viteză, nici tahograful nu funcționa bine și nici permisul nu era bun

Foto arhivă

Un șofer de TIR, depistat pe o șosea din Bacău, poate intra ușor la categoria „Așa nu!” A fost prins cu 94 de kilometri pe oră în localitate, avea aparatul tahograf modificat și nici permisul de conducere nu era bun.

Un şofer de TIR a fost prins conducând cu 94 de kilometri pe oră într-o localitate din judeţul Bacău. Poliţiştii care l-au oprit au constatat că bărbatul nu avea un permis de conducere corespunzător vehiculului şi, în plus, folosea un dispozitiv de alterare a aparatului tahograf. El a primit amenzi a căror valoare totală depăşeşte 18.000 de lei.

Şoferul, aflat la volanul unui autotren, a fost oprit pe DN2-E85, în localitatea Valea Seacă din Bacău, după ce a fost înregistrat cu viteza de 94 km/h în localitate, concomitent cu utilizarea telefonului mobil. 
 
”La controlul documentelor s-a constatat că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 49 de ani care a prezentat pentru control un permis de conducere valabil pentru categoriile B şi C, emis de autorităţile din Ucraina, necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. De asemenea, echipajul de poliţie rutieră a constatat că autovehiculul prezenta un dispozitiv de manipulare tip magnet care alterează datele din aparatul tahograf şi, totodată, nu utiliza cartela tahograf”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Bacău.
 
 
Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare totală de 18.660 de lei. TIR-ul a fost indisponibilizat de poliţişti, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost retrase până la punerea în legalitate.
 
Şoferul este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul cu un permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.
Mai multe articole despre:
sofer tir bacau 18.000 lei amenda 4