MENIU

Amendă-record pentru protestul din 10 august

O tânără din Cluj-Napoca a fost amendată cu 2.500 de lei după o lună de la mitingul și marșul organizate la 10 august. Motivul invocat de Jandarmerie? Nu a înregistrat mitingul și a refuzat să plece.

Tânăra mărturisește că până acum a primit, în total, amenzi de 9.000 de lei, într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

„Tocmai am primit o nouă amendă de 2.500 de lei, pentru organizarea protestului şi marşului din 10 august 2019 din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9.000 lei”, scrie Ligia Roxana Mahalean.

Aceasta este studentă și face parte dintr-o organizație civică.

A anunțat că va contesta toate amenzile primite până acum.

Ea le-a transmis jandarmilor că nu îi va notifica niciodată şi nu le va cere niciodată permisiunea să apere valorile şi principiile în care crede.

„Jandarmeria Cluj, Lăsaţi-o baltă! Voi chiar nu vă învăţati minte? V-o scriu negru pe alb ca să vă intre bine în cap: Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific şi NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile şi principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi daţi! În calitate de clujeancă şi cetăţean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, pieţele şi străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiţi fericiţi dacă vă anunţ la fata locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marş. (şi asta din respect pentru alţi participanţi la trafic)”, a mai scris tânăra.

Măsurile de ordine publică la protestul din 10 august organizat de tânăra clujeancă au fost asigurate de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Mai multe articole despre:
protest amendă Cluj-Napoca 10 august Jandarmi Cluj