MENIU

Ambasadorul francez la București: Nu e doar Franța care a fost atacată. Sunt valorile noastre în joc

Francois Saint Paul

Ambasadorul Franței la București a făcut sâmbătă o declarație de presă prin care a mulțumit autorităților române și și-a exprimat regretul cu privire la tragedie, subliniind că nu este doar Franța atacată, ci valorile comune pe care țara sa și România le au.

Redăm integral mesajul transmis, în limba română, de ambasadorul Franței la București, Francois Saint Paul.

"Franța, Paris au cunoscut vineri seară o tragedie. O tragedie mare, de o amploare necunoscută în Franța. Aș vrea în primul rând să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe victimelor și aș vrea să subliniez că polițiștii, medicii, pompierii au făcut tot ce puteau și că o să continue să facă asta.

Aș vrea în al doilea rând să mulțumesc pentru sprijinul oferit de autoritățile române, am fost în contact imediat cu toate autoritățile și Guvernul și primul-ministru desemnat și, bine înțeles, și președintele. Am avut mesaje clare de solidaritate și mesaje care sunt de toate originile.

Drapelele franceze sunt în bernă și pot să asigur că avem de luat, împreună cu autoritățile române, toate măsurile de securitate care trebuie îndeplinite. Ce putem face? În primul rând am deschis o carte de condoleanțe. Primul ministru Sorin Câmpeanu a fost primul și știu că alte autorități vor veni și vor semna. Mâine organizăm la ora 14 o reuniune aici, la Ambasadă, de reculegere, de solidaritate și de unitate pentru toți francezii care vor să exprime sentimentul de sprijin și unitate în acest moment. Această manifestație este, firesc, deschisă și tuturor persoanelor din România care vor să exprime susținerea lor în acest moment.

Avem valori comune. În acest moment cred că nu este doar Franța care a fost atacată. Au fost valorile noastre care sunt acum în joc și în acest moment cred că este foarte important să demonstrăm solidaritate. Aș vrea în mod particular să mulțumesc pentru propunerea autorităților din România de ajutor pentru victime și oferta ca și în spitale de aici să fie tratate.

Această tragedie ne amintește ce am trăit împreună cu tragedia din clubul Colectiv și că medicii francezi au ajutat și vor continua să o facă". 

Mai multe articole despre:
Paris ATENTAT TERORIST PARIS ambasador franţa