MENIU

Ambasada SUA la Chișinău îi sfătuiește pe americani să părăsească IMEDIAT Transnistria

Ambasada SUA la Chișinău

Ambasada Statelor Unite din Republica Moldova și-a avertizat cetățenii să părăsească imediat regiunea separatistă Transnistria, ca urmare a incidentelor ce au avut loc, pe fondul conflictului din Ucraina. Anunțul vine la câteva ore după ce și Bulgaria și-a somat cetățenii să părăsească cât mai repede teritoriul Moldovei. 

"Pe 25 și 26 aprilie au fost explozii în Tiraspol și lângă Mayak, în regiunea separatistă Transnistria. Ambasada SUA monitorizează îndeaproape situația. Sfătuim cetățenii americani aflați în Transnistria să plece imediat”, a transmis reprezentanța diplomatică a Washingtonului pe pagina sa de internet.

Aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi.

Liderul separatiştilor a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina, în timp ce unii analiști occidentali se tem de o acțiune sub steag fals a Moscovei, cu scopul de crea noi tensiuni și scenarii asemănătoare celor din Donbas si Donețk, care să justifice noi intervenții militare.